تاتوره

كانون مشاوران مشاوره خانواده ، ازدواج ، كودك ، جنسي ، طلاق ، خيانت

تاتوره

۱۱۰ بازديد

تاتوره نوعي گياه از دسته علف‌هاي هرز است كه اغلب در مزارع سيب زميني، گوجه، سبزي‌ها و ساير مناطق پرآب رشد مي‌كند. اين گياه به دليل داشتن تركيبات شيميايي ضد درد در برخي افراد مورد سوءمصرف قرار مي‌گيرد. اين در حالي است كه تركيبات سمي موجود در آن مي‌تواند فرد مصرف كننده را با مسموميت حاد مواجه كند و حتي خطر مرگ را به همراه داشته باشد. افراد مصرف كننده، اين ماده را به صورت سيگار، تدخيني و خوراكي استفاده مي‌كنند كه در همه حالت‌ها فرد با مشكلات شديدي مواجه مي‌شود. با اين حال با توجه به عوارض استفاده از اين گياه و ادعاهايي كه در مورد خواص گياهي آن مطرح مي‌شود ما در اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا مضرات و فوايد اين گياه را به‌طور كامل بررسي نماييم پس همراه ما باشيد

منبع: تاتوره

شماره مركز مشاوره

تاتوره چيست؟

تاتوره گياهي سمي است كه با نام‌هاي ديگري نظير داتوره، تاتوله، جوزماش و علف شيطان نيز شناخته مي‌شود. اين گياه درواقع يك علف هرز است كه در مناطق پرآب و مزارعي نظير مزارع سيب زميني، گوجه و سبزي‌ها بيش از هرجاي ديگري ديده مي‌شود. تاتوره داراي برگ‌هاي بيضي و گل‌هاي قيفي شكل است. ميوه آن نيز كپسولي شكافته شده است كه داراي برشي طولي بوده و سطح آن از تيغ‌هاي فراوان تشكيل شده است. درون اين ميوه دانه‌هاي سياه رنگي قرار دارد كه در طب سنتي ممكن است براي درمان مشكلات پوستي نظير رفع شوره سر يا رفع مشكل ريزش مو مورد استفاده قرار بگيرد.

 

مشتقات گياه تاتوره و آثار آن

با وجود اينكه تاتوره يك گياه سمي است اما در صنعت داروسازي كاربردهاي فراواني دارد. براي مثال آتروپين، آلكالوئيدهاي هيوسيامين و اسكوپولامين در برگ‌ها، گل و دانه اين گياه يافت مي‌شود. اين مواد اغلب خاصيت آرامش بخشي يا ضد تشنجي دارند. از همين رو صنايع داروسازي مي‌توانند به كمك آن‌ها داروهايي نظير مسكن‌ها را توليد نمايند.

 

استفاده از گياه تاتوره در طب سنتي

برخي از كارشناسان طب سنتي گياه تاتوره را براي حل مشكلاتي مثل نفخ معده، تكرر ادرار، رفع دردهاي قاعدگي و حمله‌هاي آسم توصيه مي‌كنند. اين گياه به‌صورت پماد براي بهبود مشكلات پوستي نظير بهبود جاي زخم و سوختگي به كار مي‌روند و از عصاره آن جهت رفع ريزش مو يا از بين بردن شوره سر استفاده مي‌شود. اما نكته بسيار مهم اينجاست كه مصرف خوراكي جوشانده اين گياه بسيار سمي و خطرناك است و مي‌تواند خطر مرگ را به دنبال داشته باشد. درنتيجه بسيار اهميت دارد كه در مورد آن بسيار با احتياط عمل كنيد و براي رفع مشكلات خود پيش از هر چيز با يك پزشك متخصص مشورت نماييد. در صورتي كه به متخصص دسترسي نداريد مي‌توانيد از هرجاي كشور از خدمات مشاوره تلفني استفاده كنيد و سوالات خود را بپرسيد.

 

 

عوارض استفاده از تاتوره

تاتوره به دليل داشتن تركيبات آتروپيني مي‌تواند منجر به مشكلاتي نظير گشاد شدن مردمك چشم، خشكي دهان، احتباس ادراري، يبوست، تغييراتي در ريتم قلب، افزايش فشار خون، افزايش يا كاهش حساسيت به درد، تاري ديد و گيجي شود. هم‌چنين جوشانده اين گياه مي‌تواند فعاليت سيستم عصبي را تحت تأثير قرار داده و منجر به كاهش هشياري و مرگ شود. نكته بسيار مهم اينجاست كه هرگز اين گياه را در دسترس كودكان قرار ندهيد و درصورتي كه به‌صورت علف هرز در محيط بازي آن‌ها قرار دارد حتماً مراقب اين باشيد كه آن را در دهان قرار ندهند.

 

سوءمصرف تاتوره و آثار روانشناختي آن

برخي افراد متأسفانه بدون آگاهي از اثرات سمي اين دارو برگ‌هاي خشك شده اين گياه را به صورت تدخيني و همانند سيگار مصرف مي‌كنند. برخي ديگر نيز ممكن است از تركيبات خوراكي حاوي تاتوره استفاده كنند. اكثر افرادي كه گياه تاتوره را مورد سوءمصرف قرار مي‌دهند براي به دست آوردن حالات سرخوشي، آرامش يا ايجاد تغييراتي در حالات ادراكي دست به اين كار مي‌زنند. در پي سوء مصرف تاتوره علائمي نظير گيجي، تلو تلو خوردن، كاهش توانايي ذهني و شناختي، احساس خستگي مفرط و در برخي موارد علائم روان پريشي نظير هذيان و توهم مشاهده مي‌شود.

براي آگاهي بيشتر در زمينه شناخت و انواع اعتياد كليك كنيد.

 

نكات بسيار مهم

توجه داشته باشيد كه مصرف تاتوره تنها به‌صورت فرآورده‌هاي دارويي تأييد شده از جانب سازمان غذا و دارو مجاز مي‌باشد. ساير مصارف خوراكي، سر خود و غيرمجاز اين گياه مي‌تواند پيامدهاي جسماني و رواني بسياري براي شما به همراه بياورد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به اعتياد و مسموميت حاد اشاره كرد. ترك اين ماده نيازمند دريافت مشاوره ترك و كمك گرفتن از متخصصيني نظير روان پزشك و روان‌شناس است. هم‌چنين در صورت مواجهه با مسموميت ناشي از اين ماده لازم است سريعاً به اورژانس مراجعه نماييد تا خدمات درماني لازم براي حفظ هشياري خود را دريافت نماييد.

براي اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

سؤالات متداول

– در صورتي كه كسي با تاتوره خودكشي كرده يا مسموم شده باشد براي درمان او چه كاري انجام مي‌شود؟

معمولاً متخصصين در اورژانس از پادزهرهاي اين دارو از جمله مورفين و پيلوكارپين براي مسموميت زدايي اين بيماران استفاده مي‌كنند. هم‌چنين ممكن است با استفاده از برخي ابزار و داروها بيمار را مجبور به استفراغ كنند.

منبع: تاتوره

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.